Crowdfunding Peters Biogas

*UPDATE*

Crowdfunding Peters Biogas (zeer) succesvol afgerond

Met trots kunnen we mededelen dat de crowdfunding campagne succesvol is afgerond en dat het doelkapitaal ruimschoots is behaald! In totaal hebben 539 investeerders ervoor gezorgd dat er 300% van het beoogde bedrag is binnen gekomen. Wij willen graag iedereen bedanken die ons heeft ondersteund via de crowdfunding, zonder u/jij was het niet gelukt! 

__________________________________________________________

Financier mee! Ga direct naar de crowdfundingsactie via deze link! 

Altijd al meer willen weten over crowdfunding of gewoon nieuwsgierig naar ons duurzame project in Luttelgeest? Kom dan geheel vrijblijvend naar onze informatieavond op maandagavond 5 november 2018! We vertellen hier meer over ons project, crowdfunding en over duurzame energie. Graag via het formulier hiernaast opgeven zodat we weten wat we kunnen verwachten. Wilt u zich opgeven voor de informatieavond, dan kan dat via deze link.

 


Waarom crowdfunding:

- Participeer mee in de productie van uw eigen lokale duurzame energie
- 6-jarige lening met 7% rente.
- Professioneel beheer door een erkende partij
- Jaarlijks bijeenkomst en rondleiding op het bedrijf en gelieerde bedrijven.
- Meedoen kan altijd! Vanaf 100 euro tot 10.000+Over Peters Biogas

Peters Biogas is ontstaan uit het akkerbouwbedrijf van de familie Peters. Deze familie is met de inpoldering van de Noordoostpolder in 1952 naar dit gebied gekomen en is hier in eerste instantie een melkveebedrijf begonnen. Met de komst van het melkquotum in 1985 is het bedrijf overgeschakeld naar akkerbouw. Vanaf dat moment heeft het bedrijf op een duurzame manier verschillende akkerbouwproducten zoals aardappelen, uien, witlof en suikerbieten geteeld. Op dit moment staat de derde generatie uit de familie klaar om het roer over te nemen. Vader Jan Peters is op dit moment bezig het bedrijf over te dragen aan zijn dochter, zoon en schoonzoon.
 


Installatie 

In 2007 is de familie Peters begonnen met het produceren van biogas. Hiermee behoren zij tot de biogas-pioniers van Nederland. De installatie is gelegen aan de Oosterringweg in Luttelgeest. Dit is een perfecte plek, omdat dit een provinciale weg is. Hierdoor zorgen transporten niet voor overlast op kleine wegen. Verder is het een landelijk gebied waarbij de productie niet zal zorgen voor overlast bij omwonenden. Vanaf het begin is deze installatie duurzaam en innovatief geweest. Naast de productie van electriciteit wordt de warmte ingezet op nabijgelegen kassenbedrijven. Ook wordt restwarmte gebruikt om uien vanaf het land te drogen.

Na 10 jaar winstgevend geproduceerd te hebben, is nu schaalvegroting en vernieuwing van de installatie nodig om succesvol te blijven. Ook worden de circulaire kringen nog beter gesloten. Peters Biogas renoveert de bestaande installatie, realiseert een nieuwe groengas installatie en bouwt twee extra silo’s en een nieuwe loods. Voor de uitbreiding is een nieuwe SDE+ subsidie verkregen en is er een onherroepelijke vergunning.


Duurzaam

Naast de bestaande elektriciteitsproductie en inzet van duurzame warmte in de kassen, wordt er straks hernieuwbaar gas geproduceerd. Tevens wordt er extra warmte geproduceerd om de mest mee te drogen, waardoor het gewicht lager wordt en hiermee de transportbewegingen worden beperkt. Het meest bijzondere is de inzet van het CO2 dat vrijkomt bij de productie van het gas. Dit wordt met 1,5 kilometer leiding naar een tuinder gebracht, die de CO2 kan gebruiken voor een betere plantengroei.
De verwachte groengas productie betreft bijna 4 miljoen m3 hernieuwbaar gas per jaar, wat gelijk staat aan het jaarverbruik van circa 2.500 huishoudens. De verwachte productie van elektriciteit zal gelijkblijven op ca. 6 miljoen kWh per jaar, wat gelijk staat aan het jaarverbruik van circa 1.700 huishoudens per jaar. Daar bovenop wordt met de hernieuwbare warmte, de CO2 en het voorkomen van kunstmestgebruik op jaarbasis nog het gebruik van ongeveer 600.000 m3 gas vermeden.


Samenwerking

Peters Biogas B.V. is een samenwerkingsverband aangegaan met Agradu B.V. 

Benieuwd wat Agradu doet? Bekijk hier de website. 
 
 
Share our website